۱۴۰۲ سه شنبه ۲۹ اسفند -
6:44:45
مصالح ساختمانی

مصالح ساختمانی خانه مصالح

بلوک سبک لیکا

بلوک سبک لیکا

 

   بلوک های سبک ليکا

 

 بلوک های سبک ليکا از مهمترين فرآورده های ليکا در ايران است .اين بلوک ها از مخلوط سبک دانه با سيمان و آب به دست می آيد. يراي حفظ سبکي اين قطعات،ريزدانه طبيعي از بتن حذف شده و محصول نهايي داراي تخلخل بالاتري نسبت به بتن نيمه سبک مي شود. وزن فضايي بلوک هاي بتني دانه سبک اغلب کمتر از 1100 کيلو گرم بر متر مکعب است .مقاومت اين بلوک ها حداقل 30 کيلو گرم بر سانتي متر مربع است و در صورت نياز ، با طرح اختلاط مناسب مي توان به مقاومت هايي تا 100 کيلو گرم بر سانتي متر مربع نيز رسيد .بلوک ليکا در دو شکل تو پر و تو خالي براي کاربرد در ديوار و سقف توليد مي گردد. ضخامت جداره بلوکهاي تو خالي براي بهره گيري بيشتر از وي‍‍ژگيهاي عايق کاري آنها بيش از بلوک هاي سيماني معمولي است،که اين افزايش به خاطر وزن بسيار کم بتن مصرفي اثر چنداني بر وزن نهايي بلوک ندارد.بلوک هاي سبک ليکا در انواع مختلف ديوارهاي پيراموني وتيغه اي توليد شده و داراي کاربرد هاي گسترده اي در انواع ديوارهاي پوشش خارجي ،جدا کننده، نما ،دو جداره ،عايق ،ضد آتش و نيز سقف هاي سبک بتني (تير چه و بلوک )مي باشند.

ویژگی ها و مزایای بلوک‌هاي ليکا:

وزن کم

با استفاده از بلوک‌هاي سبک ليکا، به دليل وزن کم و سهولت کار، هزينه و زمان اجراء کاهش مي‌يابد و حمل و نقل آسان مي‌گردد. همچنين سبکي اين بلوک‌ها نقش مؤثري در کاهش وزن ساختمان دارند. از آنجا که نيروي زلزله وارد بر سازه، رابطة مستقيم با وزن سازه دارد با استفاده از بلوک ليکا نيروي مؤثر زلزله و در نتيجه ابعاد سازه کاهش مي‌يابد. وزن ديوار چيده شده با بلوک ليکا در مقايسه با مصالح سنتي مانند آجر 5/2 برابر کمتر است.

عايق حرارتي

بر اساس آزمايشات مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن بتن سبکدانه ليکا داراي ضريب هدايت حرارتي 0.17w/m.k مي‌باشد. بلوک ليکا، ساخته شده از بتن ليکا، لايه عايق حرارتي مناسبي را براي ديوارها به ارمغان مي‌آورد. استفاده از بلوک ليکا در عايقکاري ديوارهاي پيراموني، مورد تأييد سازمان بهينه‌سازي مصرف سوخت کشور قرار گرفته و بدون استفاده از هر گونه عايق ديگري، ديوار چيده شده با بلوک ليکا به عنوان ديوار عايق همگن محسوب شده و الزامات مبحث 19 مقررات ملي ساختمان را تأمين مي‌نمايد.

عايق صوتي

به طور کلي در موادي که تخلخل وجود دارد انرژي ذرات هوايي که در اثر صوت به داخل حفره مي‌رود و از آن خارج مي‌شود، به دليل ايجاد اصطکاک مستهلک شده و به گرما تبديل مي شود. ويژگي سطح بلوک و خواص دانه‌هاي ليکا باعث جذب صوت مي‌گردد. بر اساس نتايج مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن،‌ميزان افت صدا در ديوار ساخته شده از بلوک ليکا به ضخامت cm15برابر با 46 دسي‌بل است. از اينرو با استفاده از بلوک ليکا در ديوار چيني الزامات مبحث 18 مقررات ملي ساختمان برآورده خواهد شد.           

مقاومت

بلوک‌هاي ليکا طبق آخرين استانداردهاي موجود توليد مي‌شوند و داراي مقاومت مطلوب در برابر بارهاي وارده هستند. پايين بودن مدول کشسان اين بلوک، به عنوان اجزاء پرکننده در ساختمان‌هاي مناطق زلزله خيز موجب افزايش دورة نوساني ساختمان و به عبارت ديگر کاهش نيروي زلزله وارد بر ساختمان مي شود.

کارپذيري فيزيکي و کارپذيري با انواع ملات

عمليات برش، ميخ کوبي، سوراخ کاري و شيارزني مسيرهاي کابل و لوله‌هاي تأسيساتي بر روي بلوک‌هاي ليکا به راحتي انجام مي‌شود. بلوک‌هاي ليکا به آساني با فرز بريده مي‌شوند و در صورت استفاده از تيشه تنها از محل ضربه مي شکنندکه اين ويژگي باعث کاهش پرت مصالح به ميزان چشمگيري مي شود. اجراي انواع ملات و اندودهاي متداول بر روي بلوک ليکا به دليل بافت زبر رويه بلوک و جذب آب مناسب آن به آساني انجام‌پذير است. به دليل نزديکي ضريب انبساط حرارتي بلوک ليکا با ملات و نيز افت خزش ناچيز آن، از ايجاد ترک در ملات و اندود در دراز مدت جلوگيري مي‌شود.           

مقاوم در برابر آتش

 مقاومت اجزاي سازه‌اي در برابر آتش سوزي بر اساس مدت زماني سنجيده مي‌شود که اين اجزاء مي‌توانند آتش را بدون سوختن و فرو ريختن تحمل کنند. دانه‌هاي ليکا در دماي c12000 توليد مي‌شوند و مي‌توانند شوک حرارتي تا دماي c11000 را تحمل نمايند و فرآورده‌هاي ليکا به ويژه اجزاء بتني ساخته شده با اين دانه‌ها مقاومت خوبي در برابر آتش دارندکه اين امتياز حافظ امنيت جاني ساکنين در آتش سوزيهاي احتمالي مي‌باشد.

   ترک نخوردن و جمع شدگی کنترل شده:

 قطعات بتنی و بلوک های سیمانی بر اثر جمع شدن خمیر سیمان ببه مرور زمان در اثرتکمیل فرآیند هیدراسیون جمع می شوند. این جمع شدگی اگر بیش از اندازه باشد می تواند باعث ایجاد ترک های ریز در داخل بافت بتن شده و مقاومت بتن را به شدت کاهش می دهند.جمع شدگی معمولا در بتن هایی که فاقد دانه می باشند مانند فوم بتن و بتن های گازی بیشتر اتفاق می افتد. دراستانداردحداکثرمیزان جمع شدگی 0.065 درصد طول بلوک تعیین شده است.میزان جمع شدگی در بلوک لیکا به مراتب کمتراز میزان مجاز بوده و مانع از ترک خوردگی و جمع شدگی در دیوار می شود.

 راحتی در اجرا:

کیفیت دیوارها بستگی به کیفیت مصالح و کیفیت ساخت دارد.معمولا کیفیت ساخت در مورد مصالحی که نظارت ها و تخصص ویژه ای لازم نداشته و با نیروهای اجرای متداول سازگاری داشته باشند نسبت به دیوارهایی که نیاز به نصاب مخصوص،ابزارهای گوناگون،دیتل های ساختمانی ویژه و نظارت های خاص دارند به راحتی تامین میشود.

بلوک های لیکا در 22نوع قالب متفاوت تولید شده و برای تامین قطعات با اندازه های مختلف می توان از نیمه و آجرلیکا استفاده نمود و نیازی به خرد کردن بلوک نیست.این موضوع باعث کاهش پرت در ساخت می شود.ضمنا شیارزدن جهت عبورتاسیسات برقی و مکانیکی به راحتی توسط شیارزن صورت می پذیرد.معمولا شیار زدن برروی بلوک های توخالی نسبت به بلوک های توپر بسیار راحت تر بوده و پس از تخریب یک جداره دیوار بلوک حداقل جداره دیگر سالم می ماند.در بلوک های توپرمعمولا امتداد شیار زده شده برروی بلوک به صورت ترک در سطح مقابل بلوک نمایان می شود

آسایش حرارتی(comfort):

عایق سازی پوسته خارجی ساختمان ها نه تنها باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و کوچک شدن تاسیسات گرمایشی و سرمایشی می گردد بلکه تامین کننده آسایش حرارتی ساکنین ابنیه می باشد.درصورت عدم استفاده از مصالح عایق با مقاومت حرارتی مناسب درصورتی که اختلاف دمای محیط داخل ساختمان با دمای سطح داخلی دیوار بیشتر از 3 درجه سانتی گراد باشد موجب می شود تادیوارغیر عایق،عملکرد انتقال حرارتی از نوع تشعشعی داشته باشد وبدن انسان با تبادلات حرارتی تشعشعی احساس نارضایتی مورمورشدن یا گرمازدگی داشته باشد.این احساس که به دلیل عدم تعادل نسبی متابولیسم بدن اتفاق می افتد باعث ازبین رفتن آسایش و سلامتی شده و به شدت از بازده انسان کاسته می شودو تاثیرات سو بر روی رفتار و اعصاب خواهد گذاشت.

 

بعنوان مثال فردی که درکناردیواری که در اثر اختلاف دمای بیش از 3درجه در کنار دیوار که عملکرد تشعشعی داشته و به اصطلاح عمومی سوز سرما را منتقل کرده باشد بخوابد، در اثر جذب سرمای انتقال یافته از راه تشعشع دیوار صبح روز بعد احساس کرخی نموده و چندین ساعت طول می کشد تا به متابولیسم یک فرد عادی برگردد. استفاده از بلوک لیکا با توجه به مقاومت حرارتی بالا باعث می شود تا اختلاف دمای داخل ساختمان با سطح دیوار اختلاف پیدا نکرده و دیوار عملکرد تشعشعی نداشته باشد و شرایط آسایش را تامین می نماید

پایداری و مقاومت(مکانیکی)

در اکثرساختمان های امروزی به دلیل داشتن اسکلت فلزی یا بتنی وظیفه باربری برعهده ساختمان می باشد و اکثرا دیوارها غیرباربر هستند. اما علیرغم نداشتن وظیفه باربری و عملکرد سازه ای باید دارای حداقل مقاومت جهت پایداری در مقابل عوامل ذیل را داشته باشند:

1.    باید توانایی تحمل وزن دیوار را داشته باشد.

2.    باید توانایی تحمل وزن یا بار استاتیکی قطعات نما، پلاستر و سایر قطعات الحاقی مانند قفسه و کابینت نصب شده بر روی دیوار را داشته باشد. ضمنا تحمل باربری وزن قطعات و یا سنگ نصب شده برروی دیوار که توسط چفت و بست ها (اسکوپ ها) و یا ملات پشت سنگ به دیوار منتقل می شود را داشته باشد.

3.    مقاومت کافی در برابر ضربات مخصوصا ضربات عمود برصفحه دیوار را داشته باشد. از رایج ترین این ضربات، تکان های ناشی از باز و بسته کردن درب و پنجره ها در ساختمان است. در صورتی که دیوار مقاومت کافی در برابر ضربه را نداشته باشد، دیوار در کنار فریم های درب و پنجره ترک خواهد خورد.

4.    تحمل ایستایی دربرابر نیروهای پایدار استاتیکی و فعال دینامیکی باد را داشته باشد.

5.    مقاومت کافی در برابر تغییر شکل های ناشی از انقباض و انبساط حرارتی و تغییر الاستیکی اسکلت ساختمان و تغییر شکل های ارتجاعی را داشته باشد.

بلوک های لیکا طبق استاندارد ملی به شماره 7782 دارای حداقل مقاومت 20 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشند و دارای بیشترین مقاومت فشاری با توجه به سبکی و پایین بودن چگالی این بلوک می باشد. مقاومت فشاری تضمین کننده مقاومت های لازم برای یک دیواراستاندارد غیر باربر است.

مهاربندی - درز قائم ملات:

درمورد نیروهایی که به صورت نیروی عمود بر صفحه دیوار وارد می شوند، لاین های ملات باعث عدم جداشدگی و دررفتگی بلوک از دیوار می شوند. علاوه بر آن تمام قطعات نما و وزن های الحاقی نصب شده بر روی دیوار،خمیدگی ناشی از لنگرهای پیچشی ایجاد می کند و موجب واژگونی آن به خصوص در مواقع تغییر شکل ساختمان بر اثرزلزله می شود.درصورتی که بلوک تنها توسط لاین ملات بالا و پایین در دیوار مهار شده باشد مقاومت کمتری در مقابل واژگونی داردواین در مورد بلوک هایی که دارای شکل مکعبی و گوشه های صاف می باشند و بلوکهایی با اتصال سرد نر و مادینگی دارد صدق می کند.این بلوک ها در اثرواژگون شدن نیروهای عمود برصفحه دیوار به راحتی از دیوار خارج می شوند به همین دلیل آئین نامه 2800زلزله ایران در مورد اجرای درزقائم ملات ریزی یا هرزه ملات بین بلوک ها تاکید نموده است.

وجودتورفتگی(مادینگی)در دوسر بلوک های لیکا باعث شده تا در هنگام اجرا قسمتی از ملات در حفره ایجاد شده وارد شود و بلوک ها در عمل ازکنار نیز به همدیگر مهارشوند.دراین حالت بلوک از چهارطرف در دیوار مهار شده و دیوار در زلزله به صورت همگن عمل می نماید

استفاده از مصالح پایه استاندارد:درساخت انواع دیوارهای غیرباربر می بایست از مصالحی استفاده نمود که بادوام بوده،درسطح لکه گذاری یا شورزدگی ایجاد نکنند.دراثرسیکل های ذوب و یخبندان خرد نشوند و در سایر اجزا خصوصا اجزا سازه ای خوردگی و پوسیدگی ایجاد نکنند.

1.    دیوارهای پیرامونی جداکننده فضاهای کنترل نشده خارجی ساختمان و فضاهای داخلی ساختمان می باشند.شرایط دمایی و درصد رطوبت در دوطرف دیوار متفاوت است.فشارجزئی هوا در جایی که رطوبت و دمای هوا بیشتر باشد بالاتر خواهد بود و رطوبت نسبی هوای تحت فشار از منطقه گرم تر و مرطوب تر از داخل دیوار به سمت قسمت سردتر و خشک تر جریان پیدا می کند.این جریان رطوبت نمک ها و اکسیدهای ناخالص را در خود حل کرده و با خود به سطح می آورد که به صورت شوره و زردآ به ظاهر میشوند.(این موضوع قالبا در دیوارهایی که با استفاده از بلوکهایی با پوکه های معدنی که به صورت کنترل نشده حاوی نمک های ناخالص،اکسیدهای آهن و آهک می باشند بسیار رایج اتفاق می افتد)

2.    مصالح استفاده شده در دیوار باید دوام لازم دربرابر تحمل سیکل های ذوب و یخبندان را داشته باشد.رطوبت باران و سایر رطوبت ها در فصول سردسال یخ بسته و طی گرم شدن در روز،یخ میان بافتی ذوب خواهد شد.درصورت نامناسب بودن مصالح مصرفی در دیوار بعد از چند نوبت یخ زدگی و ذوب شدن شاهد افت شدید مقاومت فشاری دیوار و یا پوست شدن سطح و یا جداشدگی نما خواهیم بود.

3.    درصورت عدم کنترل مصالح اولیه مصرفی در دیوار و استفاده از مصالحی که حاوی مصالح خورنده ملنند آهک هستند باعث خوردگی اجزای فلزی سازه،لوله های و تاسیسات،نعل درگاه ها و غیره می شود.استفاده از این مصالح به شدت بر عمرمفید ساختمان تاثیر گذاشته و می توانند خطرناک باشد.

مقاومت صوتی:

صدا موج مکانیکی طولی است که در گازها،مایعات و جامدات منتشر می گردد.گستره بسامدی امواج صوتی قابل شنیدن برای انسان بین 20 تا 20هزار هرتز می باشد.اکثرصداهای مزاحم و آزاردهنده ای که در ساختمان ها وجود دارند مانند صدای صحبت کردن،موزیک و ... صداهایی هستند که در محیط هوا منتقل شده و به صداهای هوابرد معروفند.جداره های ساختمان ها به خصوص دیوارها باید دارای مقاومت صوتی کافی به اندازه ای باشند که صدای عبوری از آنها آستانه شنوایی انسان کمترباشد یا در حدی باشد که بصورت صدای نامشخص شنیده شوند.بلوک های لیکا براساس ازمایشات انجام شده منطبق بر استاندارد ملی شماره 8568 ایران و ISO140-3 دارای بالاترین مقاومت صوتی در رده بلوکهای سبک می باشند.می توان باتوجه به الزامات خواسته شده در مبحث هیجدهم مقررات ملی ساختمان مقاومت دیوار خواسته شده را به راحتی با یکی از دیوارهای ساخته شده با بلوک لیکا تامین نمود.

شکل و ابعاد قطعات مورد استفاده در دیوار:

درصورت استفاده از قطعات بلوک در ساخت دیوار طبق استاندارد ASTMامریکا توصیه می شود تا ارتفاع بلوک نهایتا به 20 سانتی متر محدود گرددقطعاتی با ارتفاع بالای 20 سانتی متر با استفاده از ملات در دیوار به طور مناسب مهار نشده و مثل قطعاتی همانند پلاک ها یا پنل های ساختمانی باید تدابیر دیگری جهت مهاربندی در دیوار برای آن ها اندیشید.ضمنا تلورانس ابعادی بلوک ها به خصوص در عرض باید حداکثر دارای رواداری +3 میلیمتر باشد.درصورت استفاده از بلوک هایی با ابعاد متفاوت ضخامت لایه ی پلاستر زیاد شده و باعث سنگینی دیوار می شود.ضمنا بهتر است بلوک ها در دیواره ی کناری صاف نباشند تا به وسیله ملات به یکدیگر متصل شوند

مقایسه بلوک سبک لیکا با سایر بلوک های CLC , AAC

از دیگر ویژگی های شاخص بلوک های لیکا نسبت به سایر متریال های دیوار چینی نظیر بلوک سفال و بلوک های بتن سبک میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

جذب آب مناسب:

پایین بودن جذب آب بلوک ، سبب کاهش سرعت اجرای اندودکاری و سنگ کاری و بالا بودن جذب آب باعث عدم گیرش مناسب اندود کاری گچ یا سیمان به بلوک و در نتیجه پوسته شدن آن می گردد و در سنگ کاری و کاشی کاری دیوار، ملات پشت سنگ و سرامیک بدلیل جذب سریع آب ملات توسط بلوک ، سیمان ملات سوخته و از گیرایش ملات به سنگ کاسته می شود.

بلوک لیکا بدلیل پایه سیمانی بودن آن ، جذب آب مناسبی دارد و همگن بودن بلوک با ملات سبب پایداری و چسبندگی بهتر بین سنگ و بلوک دیوار می گردد.

کاهش هزینه های تمام شده دیوار

دیوار های لیکا در دهانه های 5 تا 6 متر که بستگی به ضخامت دیوار، بدون نیاز به وال پست اجرا می شود. بدلیل تخلخل مناسب سطح بلوک ، جهت اندود کاری بدون استفاده از گچ خاکی  و با ضخامت کم می توان گچ کاری نمود و همچنین نیازی به استفاده از رابیتس یا توری مرغی برای افزایش چسبندگی ملات و گچ به دیوار نیست. هزینه اجرا دیوار با این بلوک پایین تر از سایر مصالح ساختمانی می باشد

 

 

برای تهیه این محصولات با شماره های زیر تماس بگیرید:

تلفن همراه: 09158262050

تلفن ثابت: 05137051005